Kinnekulle i april

Utflykten denna dag i april var fortfarande lite kall och våren har precis börjat. Trädens grenar är bara och lite snö ligger kvar i skuggorna. Men det känns ändå som våren är på gång när solen lyser från klarblå himmel.

Vi hade stämt träff med våra goda vänner från Lilla Edet som också var sugna på utflykt. Det är inte första gången vi är på Café på Klostret i Blomberg. De har ju så goda smörgåsar och hembakt kaffebröd! Själva byggnaden är en gammal lada som de gjort om på ett mysigt sätt. Gott om plats finns det då det inte bara är den första delen som är sittplatser. Går man förbi gången till personal och kök öppnar sig ett stort rum. Här inne finns en häftigt stor ljuskrona hängandes i mitten av rummet. Kika på den!

Café på klostret i Blomberg
Gott fika hos Café på Klostret finns det gott om
Maffig ljuskrona anas här på bilden hos Café på Klostret

Mätta och glada åkte vi sedan åt var sitt håll. Vi tänkte åka runt och kika på naturen så här innan den sätter fart att blomma och bli grön. Jag ville även kolla in kyrkorna men här kan vi tipsa om att de öppnar först i maj! Det är det förresten mycket som gör, öppnar i maj, tex flera caféer, hantverksbyn på Falkängen mm. Kyrkorna kunde vi ju ändå se utifrån. Mer ingående inlägg finns under Kinnekulle Kyrkor.

Kyrkor finns det gott om på Kinnekulle

Så vad såg vi mer då? Jo trots att vi varit här ganska ofta hittar vi nya saker! Denna gången var nog det bästa, förutom träffen, en vidunderlig utsikt ovanifrån Stora Stenbrottet. Man ser det inte när man sitter i bilen och vi har kört förbi många gånger. Denna gången stannade vi då det redan stod en bil på lilla p-fickan. Vad är detta? En informationsskylt såg vi ju att här fanns så något måste det ju vara. Om det var! Här stod man tvärsöver det vanliga stället från Stenbrottets parkering, högt upp så man till och med såg Vänern. Vi längtar att få se denna utsikt i maj då det är mer grönt! Denna plats hittade vi inte när vi skulle göra vår roadmap så vi sätter en egen flagga där;)

Underbar utsikt över Stenbrottet! ”emjis was here!”
Utsikt över Stora Stenbrottet och ända ut över Vänern.

Vidare åkte vi och kollade in ställplatser för att kunna tipsa er och dessa var vad vi såg. Förutom dessa tre finns ett par platser vid Hönsäter hamn, men dessa är vackrast tycker vi.

Kinnekulle camping och stugby ligger väldigt vackert precis intill Vänern.
Vid Stora Stenbrottet finns ställplatser (bild från förra sensommaren)
Utsikten har som namnet säger en otrolig utsikt för husbilar.

Dagen var perfekt för utflykt och vi upptäckte mer ställen och sevärdheter. Här ett axplock:

Fossiler hittar man många här på Kinnekulle. Detta är P-plats vid Österplana hed
P-plats rakt på stenhällen. Österplana hed och vall.
Trolmens gamla stationshus
Trolmens nya stationsplats med digital tidtabell!
Tredingstenen
Utsikt från parkeringen vid Kinnekullegården. Snön låg kvar här på sina ställen.

Vi avslutade med att kika vid Hellekis säteri. Här kommer i sommar vara fullt av perenner, gröna träd och massor av rosor. Vi får väl återkomma med bilder i maj när vi är där och jämföra.

Hellekis säteri
Lite för tidigt för rosorna
Även perennerna var det för tidigt för. Denna bild hoppas jag kunna uppdatera så vi kan jämföra i maj!

/eMJis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *